Hoogwaardige zuivering regenwaterafvoer voor Overslag Bedrijf Amsterdam

Datum: 
02-08-2018
Categorie: 
Waterbouw
Grondwerk
Betonbouw
Nieuws

Overslag Bedrijf Amsterdam (OBA) is in de Amsterdamse regio één van de grootste partijen die de overslag van bulkmateriaal verzorgt. Tot voor kort betrof dit vooral kolen overslag, maar ook steeds meer nieuwe klanten weten OBA te vinden. Dit is een resultaat van de transitie strategie, waarbij in het eerste kwartaal van 2018 ruim 20% van het terrein wordt vrijgemaakt voor andere droge bulkstoffen. Dit vraagt ook om een andere behandeling van het regenwater.

In verband met deze eisen voor de afvoer van regenwater zijn door Aannemersbedrijf Gebr. Min aanpassingen gedaan aan het rioolstelsel. Na een ontwerptraject is er gekozen om 6 nieuwe putten te plaatsen. Een bezinkafscheider met een zandvang filtert alle bezinkbare bestanddelen uit de vervuilde regenwaterstroom. Hierachter bevindt zich een coalescentieafscheider die is uitgerust met twee filters. Deze zorgen voor een hoogrendement reiniging. Via een pompput komt de gereinigde regenwaterstroom (first flush) samen met de schone surplus regenwaterstroom in de ontvangstput.

Met deze aanpassingen is OBA klaar voor het verder diversifiëren in andere droge bulkstoffen en is een belangrijke stap gezet om zich verder te ontwikkelen tot een multipurpose terminal.