Wij houden de wegen weer sneeuw- en ijsvrij

Datum: 
02-02-2015
Categorie: 
Nieuws
Onderhoud

Aannemersbedrijf Gebr. Min BV houdt deze winter weer een aantal bedrijventerreinen sneeuw- en ijsvrij. Dit doen we onder andere voor de locaties van Taqa Energy rond Alkmaar en Bergen.

Nat strooien
We beschikken over strooiwagens waarmee we  ‘nat strooien’. Enkele uren voordat het gaat vriezen wordt een mengsel van zout en water (pekel) op het wegdek gesproeid, dat zich hier direct op hecht. Door de inwerking van het zout lost de neerslag op, zodat het opvriezen van het wegdek wordt voorkomen. Zo wordt zoveel mogelijk voorkomen dat onveilige situaties op wegen en terreinen kunnen ontstaan. We gebruiken ‘natte pekel’ omdat het langer blijft liggen en minder zout is dan ‘droge pekel’, en dus beter is voor het milieu en de verharding.

Grote hoeveelheid neerslag
Bij grote hoeveelheden neerslag wordt materieel ingezet dat is voorzien van  rolbezems sneeuwflappen. Grote hoeveelheden sneeuw worden met shovels en vrachtauto’s verwijderd. 

Dikke lagen vastgereden en vastgevroren sneeuw en ijs kunnen wij stroef  maken door het strooien van zand en/of split. Hiervoor zetten wij onze auto’s in die zijn uitgerust met splitstrooiers. Wij hebben gedurende de winterperiode hiervoor voldoende split en zand op voorraad. Na de dooiperiode wordt het zand en/of split weer opgeveegd en opgeruimd door  zuig/veegwagens.