Nieuw zwembad Heersdiep in gebruik genomen

Datum: 
24-09-2013
Categorie: 
Grondwerk
Nieuws
Specialismen

Op vrijdag 20 september is op feestelijke wijze het nieuwe zwembadcomplex Het Heersdiep in Den Helder in gebruik genomen. Naast een recreatief bad en verschillende buitenbaden is een oefenbad gebouwd voor de Koninklijke Marine. Een uniek onderdeel hiervan is een duiktank met een doorsnede van maar liefst 13 meter en een hoogte van 14,5 meter.

Door aannemersbedrijf Gebr. Min BV is de eerste fase van de infrastructuur rond het nieuwe zwembad gerealiseerd. Het meest in het oog springend is de 80 meter lange promenade die wordt geflankeerd door een schanskorf. Voor minder validen is een hellingbaan aangebracht.  ’s Avonds worden de bezoekers naar de ingang begeleid door in het straatwerk opgenomen spots. Rond de buitenbaden zijn verhoogde terrassen aangelegd met trappen die toegang verschaffen naar de ligweide. Het nieuwe zwembadcomplex is een grote aanwinst voor Den Helder en voor de Koninklijke Marine.

In de tweede fase wordt de parkeerplaats uitgebreid en een nieuwe fietsenstalling gemaakt. Na de sloop van het oude zwembad zullen de terrassen en ligweide aan deze zijde van het nieuwe zwembad worden aangelegd. 

Zwembad Heersdiep Min Infra